De Boerenhoek van Enkhuizen klaar voor de 13e Hobby & Kunstroute

Op zaterdag 19 mei staan van 11.00 uur tot 17.00 uur in 26 tuinen in de Boerenhoek van Enkhuizen talrijke creatieve uitingen tentoongesteld. Het betreft verschillende kunstwerken van zo’n 70 kunstenaars en hobbyisten. Tijdens deze 13e editie zijn er een aantal nieuwe deelnemers die hun creaties gaarne aan u tonen. Een nieuwe exposant is bijvoorbeeld Willem Dekker, die kermisattracties maakt van fishertechniek.

De tuinen waarin dit alles wordt tentoongesteld zijn heel wisselend van grootte en aanleg. De organisatie is blij met en een paar nieuwe tuinen die worden opengesteld en hoopt dat de bezoekers en de eigenaren hier plezier aan beleven. Een van die tuinen vindt u op Hemeltje 4c en de andere is van Fam. De Jong, Heiligeweg 3, maar bereikbaar via steeg naast Kruislaan. Hierin hoopt een groepje dames geld op te halen voor Handen in 1 voor Congo door o.a. babysokjes, geborduurde handdoekjes en eigengemaakte jam aan de man te brengen.

Op een routebeschrijving, die bij verschillende winkels en het VVV verkrijgbaar is, kunt u zien welke tuinen meedoen en wie er exposeren. Op de dag zelf kunt u duidelijk zien wie de deelnemers zijn door de unieke Hobby & Kunstvlag. Even een greep uit het royale aanbod, u kunt o.a. genieten van keramiek, viltcreaties, origami, papiercollages, houtbewerken, poppekleren, glaskralen, sieraden en wenskaarten, Bovendien worden er schilderijen tentoongesteld van uiteenlopende aard, zeefdrukken, etsen, iconen, aquarellen, maar ook stukken vervaardigd met olieverf, acryl en pastelkrijt en tekeningen. Marijke Zijlstra-Rienderhoff uit Ede is wederom van de partij. Zij oogstte vorig jaar veel succes met haar miniatuur huiskamers en winkeltje. We zijn nieuwsgierig wat zij dit jaar zal laten zien.

Bij slecht weer wordt het evenement een week later gehouden, op zaterdag 26 mei. Het volledige programma vindt u bij diverse winkels en de VVV in Enkhuizen en natuurlijk op deze website.

Boerenhoek op Facebook

De Hobby en Kunstroute heeft ook een Facebookpagina. Volg ons en blijf op de hoogte vanhet laatste nieuws. En reageer, bijvoorbeeld door de door u gemaakte foto’s te publiceren.

Kunst op websites

Steeds meer deelnemers aan de Hobby en Kunstroute van Enkhuizen beschikken over een eigen website. Onder de knop ‘Deelnemers’ kunt u al een indruk krijgen van hun werk. Wel komen de kunstuitingen straks geëxposeerd in de tuinen veel beter tot hun recht.

Bestuur zoekt versterking

Het bestuur van de Hobby- en Kunstroute Boerenhoek zoekt versterking. Een aantal leden zijn al vanaf de eerste editie actief en willen nu plaatsmaken voor anderen. Interesse? Neem dan contact op met Yvon Haakman (secretaris): Venuslaan 74, 0228-317149, ap.haakman@quicknet.nl